Volledig scherm
PREMIUM
Susan van Geenen © foto Free a Girl

12 Uur in een kippenhok tegen gedwongen prostitutie

OOSTERHOUT/ZANDVOORT  ,,Willen jullie mij alsjeblieft helpen een meisje te bevrijden?"Met deze emotionele oproep doet de Oosterhoutse Susan van Geenen mee aan de campagne  Lock me Up van Free a Girl: een campagne om kleine en jonge meisjes meisjes- net zo oud als haar dochter van 8 jaar- uit India te bevrijden uit hun gevangen bestaan van gedwongen prostitutie.  Morgen laat ze zich 12 uur lang opsluiten in een kippenhok van 2 m2 op het strand van Zandvoort. 

Met alleen een kommetje water en rijst. ,,In een klein hok, net zo groot als het bordeelhok waar de meisjes in India door mannen als een soort van vee worden verhandeld. "

Van Geenen (41) is commercieel directeur van Fox Network. Werkte bij Feijenoord en SBS, woont 12 jaar in Oosterhout en daarvoor in Breda. ,,Ik ben niet actief op social media maar heb een groot netwerk. " 

Quote

Ik heb zelf een dochter van 8. Daar heb je als moeder last van.

Susan van Geenen, deelnemer Lock me Up

Een week geleden is de moeder van een zoon van 10 en een dochter van 8 jaar  gevraagd om mee te doen. In het spoor van Giel Beelen, Thomas Berge, John Ewbank en nog ruim 300 andere bekende en onbekende Nederlanders die zich deze week verspreid over meer dan dertig verschillende locaties laten opsluiten.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement