Shanice van de Sanden
Volledig scherm
PREMIUM
Shanice van de Sanden © ANP

Wiegman kiest voor Van de Sanden én veelzijdigheid: ‘Keuze niet gewoon even gemaakt’

Bondscoach Sarina Wiegman weet welke Oranjevrouwen ze meeneemt naar Tokio. De selectie van Shanice van de Sanden was bepaald geen formaliteit; haar invalbeurt tegen Noorwegen hielp haar een eind op weg. ,,Een aantal speelsters had zeker gehoopt op meer”, erkende Wiegman.

 1. Polen geeft atlete uit Belarus die bijna Japan werd uitgezet ‘humanitair visum’
  update/video

  Polen geeft atlete uit Belarus die bijna Japan werd uitgezet ‘humanitair visum’

  Kristina Tsimanoeskaja (24) mag naar Polen. De atlete uit Belarus krijgt een visum om humanitaire redenen en de Polen beloven haar sportcarrière te ondersteunen. Tsimanoeskaja wil niet meer terugkeren naar haar thuisland. Ze werd in Tokio tegen haar wil bijna op het vliegtuig gezet door de teamleiding, nadat ze openlijk kritiek had geleverd op haar coaches. De Japanse autoriteiten en het IOC haalden haar van het vliegveld en brachten haar op een veilige plek onder in een hotel bij de luchthaven.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”