Roeiparia’s slaan na coronadrama terug met medailleregen: ‘Hebben we toch iets goed gedaan’

VideoEen kwartet medailles, in anderhalf uur. Uitgerekend de Nederlandse roeiers deden het op dag vijf van de Olympische Spelen met goud, twee keer zilver en één keer brons. ,,Ondanks alles vier medailles. Dan hebben we toch iets goeds gedaan.”

 1. Dubbelvier zorgt na 25 jaar weer voor olympische goud bij mannen: ‘We hebben het gewoon geflikt’
  Play

  Dubbelvier zorgt na 25 jaar weer voor olympische goud bij mannen: ‘We hebben het gewoon geflikt’

  De roeiers van de dubbelvier hebben Nederland op de Olympische Spelen van Tokio de eerste gouden medaille bezorgd. Het viertal bereikte in de Japanse hoofdstad het grote einddoel. Dirk Uittenbogaard, Abe Wiersma, Tone Wieten en Koen Metsemakers, de bemanningsleden van het Nederlandse vlaggenschip in Tokio, waren ondanks een misslag in het begin nipt de sterkste in de finale. Ze bezorgden Nederland de eerste gouden roeimedaille bij de mannen in 25 jaar.
 2. Gouden nacht Nederland: Van Vleuten en roeiers van dubbelvier slaan toe met olympische titels
  video's

  Gouden nacht Nederland: Van Vleuten en roeiers van dubbelvier slaan toe met olympische titels

  De vijfde dag van de Olympische Spelen is voor Nederland weergaloos begonnen. Annemiek van Vleuten en de roeiers bij de dubbelvier zorgden op grootse wijze voor de eerste gouden plakken van TeamNL. Daarnaast was er ook nog twee keer zilver en tweemaal brons. Later in de ochtend pakte Tom Dumoulin ook nog eens zilver. Nederland maakt met zeven nieuwe medailles dan ook een flinke opmars op de medaillespiegel.