Jan Blokhuijsen toont zijn schaats aan bondscoach Geert Kuiper na afloop van de rit in de halve finale van de ploegenachtervolging in de Gangneung Oval.
Volledig scherm
Jan Blokhuijsen toont zijn schaats aan bondscoach Geert Kuiper na afloop van de rit in de halve finale van de ploegenachtervolging in de Gangneung Oval. © ANP

Kapotte veer Blokhuijsen en sterke Noren nekken Nederland

Een deceptie voor de Nederlandse schaatsers. Ze plaatsten zich vanmiddag niet voor de finale van de ploegachtervolging. In de halve finale was het Noorse trio te sterk voor Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest. Daarbij hielp het niet dat bij Blokhuijsen een veer uit de schaats sprong bij de start. Later vandaag schaatst Nederland om het brons tegen Nieuw-Zeeland, dat nipt verloor van Zuid-Korea.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.