Volledig scherm
Shaun White. © EPA

Gouden medaille voor snowboarder Shaun White

Favoriet Shaun White heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de gouden medaille behaald in de halfpipe bij het snowboarden. Daarmee zorgt hij voor de honderdste Amerikaanse gouden medaille in de geschiedenis van de Winterspelen. 

In de derde run versloeg White dinsdagnacht de Japanner Ayumu Hirano, de Australiër Scotty James behaalde brons. White scoorde een 97,75, Hirano 95,25. Het is de derde gouden medaille voor White. Eerder won hij in Turijn en Vancouver ook op de halfpipe. In Rusland greep hij net naast het podium.

De wedstrijd werd nog even stilgelegd na een harde val van de zestienjarige Japanner Yuto Tosuka. Hij moest door de medische dienst uit de halfpipe worden gehaald met een banaanbrancard.

  1. Bijzonder weerzien tussen Lorentzen en de Nederlander die hem oplapte

    Bijzonder weerzien tussen Lorentzen en de Nederlander die hem oplapte

    Een korte maar bijzondere rendez-vous vanochtend op het ijs van de Gangneung Oval. Kersvers olympisch sprintkampioen Havard Lorentzen schudde de hand van Nico Hofman, de Nederlandse fysiotherapeut die hem in oktober 2015 eerste hulp verleende bij een ernstige val. ,,Hij bedankt me. Maar dat had hij toen ook al gedaan. Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen en waar ik voor ben”, zei Hofman even later in de catacomben van het stadion.