‘Bodybuilder’ Marit Bouwmeester past olympische kleding niet: ‘Ik wilde niet als rollade naar Tokio’
Zeilster Marit Bouwmeester heeft kort voor vertrek naar Japan voor de Olympische Spelen andere kleding moeten regelen. Het kledingpakket dat de regerend olympisch kampioene in de Laser Radial ontving van sportkoepel NOC*NSF bleek niet te passen. Het is het gevolg van haar trainingsprogramma van de afgelopen jaren.
,,Bij de vorige Spelen in Rio voeren we met aluminium bovenmasten, daarna zijn we met masten van carbon gaan varen. Carbon reageert veel sneller, dus je kan nu op iedere golf een flick geven”, zegt Bouwmeester over het trekken aan het zeil, om zo snelheid te genereren. ,,Alle vrouwen zijn daarvoor best wel wat aangekomen. Ik ben zelf 5, 6 kilogram zwaarder dan ik was in Rio. Dat is vooral spiermassa, ja. Ik voel me sterker en fitter dan ooit. Het was flink eten en ik heb een paar winters als een bodybuilder getraind.”
Toen de 33-jarige Friezin onlangs in Scheveningen haar olympische kledingpakket kreeg, zat alles te krap. ,,Ik moest mijn kleding dus pas nog even omwisselen, want ik wilde niet als een rollade naar Tokio”, aldus Bouwmeester. ,,Ik paste niets meer, ik kreeg die broeken niet over mijn billen. We hebben enkele jaren geleden al de maten voor de kleding opgemeten en ik ben vooral eind 2019 en vorig jaar substantieel gegroeid. Alles was dus een beetje aan de kleine kant.”
Beluister hieronder onze olympische podcasts.
Bekijk hieronder onze video’s over de Olympische Spelen.
Bekijk hieronder het complete schema van de Olympische Spelen, waarbij je precies kunt zien wanneer de Nederlandse atleten in actie komen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
Olympisch onderzoek rond de mooiste Nederlandse sportprestatie in Peking
De Olympische Spelen in Peking zitten erop. TeamNL haalde zeventien medailles, waarvan acht goud van kleur. Wij zijn vooral ook benieuwd naar jouw mening over de afgelopen Winterspelen in China. Wat vind jij bijvoorbeeld de mooiste Nederlandse sportprestatie? -
PREMIUM
Column Lisette van der Geest | Zwaaien is geen optie, we bevinden ons in een kafkaiaanse verhandeling
Als Tom Hanks in The Terminal voelden verslaggever Lisette van der Geest en haar collega Daniël zich in Peking. Een column over drie weken olympische bubbel. ,,Als we naar buiten stappen, stuiten we op een politieagente. Haar handen gaan in een kruis voor de borst. Het zwaaien is voorbij.” -
PREMIUMolympisch debuut
Mario Franjic durfde thuis in Breda niet te vloeken: ‘Maar toch zijn we ontzettend trots op die jongens’
De Nederlandse viermansbob, met de Bredase broers Janko en Jelen Franjic in de slee, kwam dit weekeinde in Peking niet verder dan een teleurstellende 26ste plaats. Thuis in de Haagse Beemden zagen pa en ma het vol ongeloof gebeuren. ‘Hoe is dit mogelijk.’ -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
-
-
-
Toch nog prijs voor Sven Kramer: trotse dochter Kae heeft medaille voor papa
Sven Kramer slaagde er op de Olympische Spelen niet in zijn indrukwekkende schaatscarrière af te sluiten met een medaille. De 35-jarige schaatskampioen uit Heerenveen was daar zelf vrij nuchter onder, waarschijnlijk ook omdat hij sinds de geboorte van zijn dochter Kae in oktober 2018 een stuk beter kan relativeren. -
PREMIUM
Verheijen ziet geen gemiste kans op goud en blikt terug op relletje met Nils van der Poel
Ondanks het feit dat Nederland bij de Winterspelen in Peking het doel - ‘richting de 20 medailles’ – net niet haalde, was Carl Verheijen een ‘trotse chef de mission’.