Volledig scherm
Kinderen spelen zwerkbal bij de kindervakantieweek in Raamsdonksveer © Johan Wouters / Pix4Profs

Zwerkballen in de tovertuin tijdens de kindervakantieweek in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER - Ja, écht hij heeft zojuist gevlógen op zijn bezemsteel. Ten minste, zo vertelt Olivier Lang (9). En echt: niet gejokt! We geloven hem maar op zijn woord. Foto’s zijn er helaas net niet van gemaakt.

Olivier heeft samen met zijn groepje zwerkbal gespeeld tijdens de speldag van de jeugdvakantieweek in Raamsdonksveer. Voor Oliver is dit het eerste jaar dat hij er bij is, maar: ,,Volgend jaar doe ik weer mee”, roept hij nog snel terwijl hij vliegensvlug naar het volgende onderdeel verdwijnt.

Zwerkballen – bekend van de Harry Potter serie - is geen willekeurig gekozen onderdeel van deze sportdag. Sinds vorig jaar staat er tijdens de activiteitenweek een hoge hoed waar de deelnemers thema-ideeën in kunnen deponeren voor het volgende jaar.

Het thema ‘De Tovertuin’ komt van Jaimy-Lee van Breda (9). Ze is nog steeds verrukt dat háár idee is uitgekozen. ,,Wat, ik? Dat dacht ik toen ik hoorde dat mijn idee gewonnen had.” Ze neemt dit jaar voor het derde jaar op rij deel. Van de sportdag vind Jaimy-Lee de grote opblaas-stormbaan het gaafste om te doen. Deze baan stond vorig jaar ook al op het sportveld bij het Dongemondcollege waar alle activiteiten plaatsvinden. ,,Maar toen was het niet zo’n mooi weer en was het heel koud om met blote voeten over de baan te gaan.”

Lees woensdag meer in BN DeStem.

poll

Een agent die tijdens haar werk een hoofddoek wil dragen, moet dat kunnen doen.

Een agent die tijdens haar werk een hoofddoek wil dragen, moet dat kunnen doen.

  • Eens (10%)
  • Oneens (90%)
260 stemmen