Volledig scherm
© Thinkstock

Zwemmen tot de zon opkomt in Oud Gastel

OUD GASTEL - Zaterdagavond om exact 22.03 uur (zonsondergang) begon de zwemestafette die tot zondagmorgen 05.18 (zonsopkomst) uur zou duren, de Midsummernightswim in zwembad Blankershove. 66 zwemmers trotseerden onder andere kou en regen.

Maar het goede doel - een computersysteem voor de Martwienkel - kreeg 1710 euro. Een opbrengst die zeker hoger is dan vorig jaar.

Het is 23.26 uur en de regen valt gestaag uit de donkere Gastelse hemel. De damp komt van het zwemwater af. De lucht is slechts 12 graden, het water gelukkig nagenoeg het dubbele. Tellers zitten onder de paraplu, zwemmers trekken ijverig baantjes in het 25 meter bad. De donkerte wordt prettige verstoord met muziek, lampen en lichtkettingen. Teams hebben hun tenten op het gras gezet en rusten er uit op luchtbedden en in slaapzakken. Teun Hopstaken (16) van team de Badmutsen komt even bij. "Ik moet nog drie keer het water in dat lekker warm is. Ik ga steeds proberen veertig baantjes te halen. Toen ik er uit kwam was het wel koud." 

Lees maandag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
899 stemmen