Volledig scherm
In totaal 450 mensen zwommen mee bij de verschillende afstanden tijdens het evenement in de singels van Breda. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Zwemmen in de singels van Breda: met 7,5 kilometer als koningsnummer

BREDA - Er kan weer gezwommen worden in de Bredase singels. Zwemclub SBC2000 ontving zondag zo’n 450 deelnemers in het water rond de Tolbrug.

Dit werd er voor het eerst gezwommen om de Ed de Weerdt-bokaal. Deze is vernoemd naar de in 2015 door een herseninfarct getroffen zwemtrainer en initiatiefnemer van het Bredase singelzwemmen.

De bokaal is gekoppeld aan het koningsnummer van de dag: de 7,5 kilometer. Dat zijn – ter vergelijking - 300 baantjes in binnenzwembad Sonsbeeck. Maar dan mét wind, stroming en bij een watertemperatuur van 20 graden. Vandaar dat enkel geoefende zwemmers worden toegelaten. Voor de recreanten zijn er afstanden tot 1 kilometer.

,,Bij de eerste brug dacht ik al: Wat doe ik hier”, vertelt Bertjan Schelhaas uit Haarlem. ,,Maar verder was het lekker hoor.” Hij zwom 7,5 kilometer schoolslag in 2 uur 29 minuten en kwam er speciaal voor uit Haarlem. ,,Zoveel tochten van deze afstand zijn er niet, vandaar.”

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
25 stemmen