Volledig scherm
Domien Verschuuren en Frank van der Lende zijn de twee dj''s in het Glazen Huis in Breda.

Zware beveiliging rondom Glazen Huis Breda

BREDA - Als het Glazen Huis straks in Breda staat, komt het tot veiligheidsmaatregelen in de stad zoals die nog nooit getroffen zijn.

Het publiek zal daar in meer of mindere mate iets van merken. Zo komen er bijvoorbeeld barrières in de vorm van auto's die worden neergezet bij de in- en uitgangen naar de Grote Markt, waar het Glazen Huis straks staat. ,,Daardoor wordt het onmogelijk dat iemand zomaar met een knal binnen komt rijden'', zegt burgemeester Paul Depla van Breda, verwijzend naar de aanslag van afgelopen zomer in Nice, die tientallen mensenlevens eiste.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTB) heeft met dit grote evenement in het vooruitzicht - dagelijks worden 70.000 à 100.000 bezoekers verwacht - de stad veiligheidsadviezen gegeven, zegt Depla. De Bredase burgemeester benadrukt dat het Glazen Huis, de actie van 3FM Serious Request, een prachtig feest moet worden voor de stad. ,,Maar dreiging is een vraagstuk dat we in deze tijd bij evenementen moeten meenemen.''

Projectleider Marco Smulders van de politie meldt dat mensen ,,indien nodig’’ worden gefouilleerd. Daarnaast hangen er tientallen camera’s in het centrum: ,,We hebben een compleet beeld van het publiek.’’ Smulders wijst er daarnaast op dat de inzet van politie en beveiligers ,,uitzonderlijk groot’’ zal zijn.

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december in Breda.

Lees hier alles over het Glazen Huis op onze pagina Serious Request.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
25 stemmen