Volledig scherm

Zundertse seksclub Diana laat Trump blozen

ZUNDERT -Ze kunnen er nog smakelijk om lachen in het bordeel aan het Frans Baantje. De niet alleen vanwege de lichte zeden maar ook van het wielrennen bekende familie Siemons maakt in 1989 kennis met het fenomeen Donald Trump.

Die is door verslaggevers van CBS gepaaid om een nieuwe etappekoers in de Verenigde Staten fors te sponsoren. Het moet 'zoiets' als de Tour de France worden, met grote namen en dagelijkse tv-uitzendingen. De megalomane vastgoedmagnaat heeft daar wel oren naar en vraagt hoe de ronde gaat heten. "Tour de Trump", roepen de branieboys van CBS en slepen stante pede 250.000 dollars binnen voor hun Amerikaanse ronde. Die start in mei dat jaar voor Trump Tower in New York City en finisht voor Trump Plaza Casino in Atlantic City. Ook daar heeft The Donald dan al grote zakelijke belangen met kantoren en hotels als Trump Taj Mahal.

Greg Lemond is natuurlijk de belangrijkste wielerheld. Winnaar van de Tour de France in 1986, maar lange tijd uit de running nadat zijn zwager hem in zijn kont heeft geschoten tijdens een kalkoenenjacht. Het Nederlands-JapansePanasonic is er met Vlaming Eric Vanderaerden - hij is de gedroomde winnaar - en Henk Lubberding, terwijl PDM erkende profs als Steven Rooks stuurt.

Dubbeldekker
Omdat de organisatie toch wel honderd renners aan de meet wil, doen ook amateurploegen mee. En daar komt de eeneiige tweeling Marc en Ruud Siemons om de bocht. Broers van profrenner Jan (TVM), Zundertse zoons van Frans en Corrie, juist: die van Sauna Diana. Al sinds eind jaren zeventig een begrip in de grensstreek en niet vanwege de koffie.

Hun grootste reclamestunt is de Britse dubbeldekker die de wielervereniging Sauna Diana ter beschikking staat en beschilderd met sexy dames op beide flanken vaak opzichtig langs parkoersen staat opgesteld. Televisiecamera's kunnen er nooit omheen.

Corrie - de madam van het bordeel - bakt er genereus pannenkoeken voor haar renners die in de bus uitgebreid worden verwend. De massages echter gebeuren door echte mannenhanden.

Maar daar weten die Amerikanen aanvankelijk allemaal niets van. De organisatoren van de Tour de Trump schrikken zich een bult als blijkt dat Marc en Ruud Siemons niet worden gesponsord door een sauna-sportschool, maar een beroemd bordeel. Naar verluidt wordt zelfs detoekomstige gekuifde kopman van de Verenigde Staten danig in verlegenheid gebracht en vreesthij dan al voor zijn imago onder zoveel puriteinse landgenoten..

De 49-jarige Ruud Siemons (broer Marc stierf aan melanoomkanker in 2002, jb) kan zich de Trump van toen nog wel herinneren. "Die kwam iedere dag bij start en finish, maar we hebben elkaar nooit gesproken. Hij had natuurlijk meer interesse in de grote namen."

Blote bidons
Om de hoofdsponsor niet zwaarder te bruuskeren laten de vijf Sauna Diana-renners hun eigen reclame-bidons in de tas en drinken ze uit Trump-flesjes. Ruud lacht er nu om: "Ik heb er nog een paar, dat zijn nu collectors-items. Op die bidons van Sauna Diana stond een blote dame. Vonden ze te expliciet, maar het was in mijn ogen niet schunnig. Daar zouden ze nu zelfs in Amerika niet van opkijken, maar in die tijd moesten we dat maar niet doen."

Siemons vindt het nu extra leuk dat hij die tour van Trump, de nieuwe president, heeft meegemaakt. Tijdens de heftige verkiezingscampagne kwam Sauna Diana zelfs om de hoek: "Dan gingen tegenstanders graven in zijn verleden en werd Trump zwart gemaakt met criminele toestanden. Fraude, wapenhandel én die seksclub uit Holland. Prachtig toch?"

O ja, de winnaar van de eerste Tour de Trump, die wordt geteisterd door schandalen en organisatorische blunders, is niet Vanderaerden, maar Dag-Otto Lauritzen, de Noor van 7-Eleven. Daarna wordt deze koers nog één keer onder zijn ook door belastingschandalen bezoedelde naam gereden en haakt Trump af.

Bron: Het is koers

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

Volledig scherm
Volledig scherm
© Wikipedia
Volledig scherm
Volledig scherm
De bus van Sauna Diana uit Zundert. © Björn ten Have
Volledig scherm
Volledig scherm
© Getty
Volledig scherm
Donald discusses his objectives and ambitions for the Tour (there used to be two you know).

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
75 stemmen