Volledig scherm
'Gevaarlijk transport' van Tiggelaar won dit jaar het bloemencorso. Toch ziet de jury in de toekomst liever minder dierenontwerpen.

Zundertse buurtschappen zien kritiek van jury op Bloemencorso als kans

ZUNDERT - De jury van Bloemencorso is kritisch over de variatie in de ontwerpen van dit jaar. Wat vinden de bouwers? De jury vraagt om meer diepgang en meer experiment in de ontwerpen. Ook is ze kritisch op de variatie in de ontwerpen en vindt ze de vele dieren in de optocht aanvoelen als een teruggang in de tijd. "De wagens zijn groot(s) en monumentaal, echte vernieuwers moeten we met een zaklicht zoeken."

Een kritisch rapport dus, maar wat vinden de deelnemers van het Bloemencorso ervan? Wij vroegen het aan een aantal buurtschappen.

Alwin van Dijk, Buurtschap Poteind: "Het is kritisch, maar wel geschreven met een blik richting de toekomst. Het is scherp en goed geformuleerd en wij ervaren het dan ook niet als negatief. We vinden het juist terecht. In het verleden was het rapport minder direct geschreven, maar dit opent de ogen beter. We nemen de do's and don't's mee in het volgende ontwerp."

Hans Arnouts, Buurtschap 't Stuk: "Persoonlijk vind ik het opbouwende kritiek. Op deze manier wordt er een goed signaal afgegeven. Aan alleen maar lovende woorden heb je niets. Ik denk dat het goed is voor het corso. We kunnen een nieuwe weg ingaan."

Mathijs Verdaasdonk, Buurtschap Klein-Zundertse Heikant: "Ik vind dit positief, want hier kan je iets mee. Zelf ben ik geen ontwerper, maar ik lees altijd wel het rapport. Als we straks een ontwerp gaan kiezen, kan je het juryrapport in je achterhoofd houden. Misschien wordt het ontwerp dan innovatiever."

Nicole Godrie, Buurtschap Molenstraat: "Wij zijn erg positief verrast. De mening van de jury klopt. Ze is wel scherp, maar het is goed dat het gezegd wordt. Soms is dat even schrikken, maar daar wordt het beter van. Wij proberen altijd andere elementen toe te voegen aan ons ontwerp, zoals toen met de printer en de sneeuwstorm. Het gaat niet altijd goed, maar we proberen het wel."

Rob Braspenning, Buurtschap Tiggelaar: "Wij vinden het prettig om te lezen wat de jury graag anders wil zien op het gebied van diepgang en variatie in de ontwerpen. Hierdoor kunnen we het Bloemencorso verbeteren en dat willen wij ook graag. Zelf proberen we altijd wel uniek te zijn."

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
118 stemmen