Volledig scherm
Parc Patersven in Zundert. FOTO Riet Pijnappels.

Zundert is af van mega-dwangsom van 126.000 euro van buurman Patersven

DEN HAAG/ZUNDERT – De gemeente Zundert hoeft van de Raad van State geen 126.000 euro aan dwangsommen aan een buurman van het omstreden woon- en recreatiepark Patersven uit te keren.

In een definitieve uitspraak bepaalt de Raad dat Zundert “slechts” een dwangsom van 1.260 euro aan Wernhouter André Kools moet betalen. Kools woont op 183 meter van woon en recreatiepark Patersven en heeft Zundert de afgelopen jaren talloze malen met handhavingsverzoeken bestookt.

Omdat de gemeente Zundert in het verleden niet op tijd op de handhavingsverzoeken besliste, bepaalde Bredase bestuursrechter dat Zundert 126.000 euro aan Kools moest betalen. Normaal kan een gemeente een dwangsom van maximaal 1.260 euro worden opgelegd als het niet tijdig op handhavingsverzoeken reageert. In dit geval vroeg Kools de gemeente om op te treden tegen de “illegale” bewoning van 100 recreatiewoningen op Patersven.

De rechter rekende 100 keer 1.260 euro is 126.000 euro. De Raad van State veegt die uitspraak van tafel en stelt dat Kools slechts één handhavingsbrief aan Zundert schreef en één bezwaar en beroepschrift indiende. Dan gaat het ook om één besluit en derhalve één dwangsom. Overigens hebben een groot aantal Patersvenbewoners een permanente woonbestemming gekregen.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
55'
0-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
19:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
19:45
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
20:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
657 stemmen