Volledig scherm
© Jeroen Stuve

Zoveelste ongeval op kruising Hannie Schaftlaan in Rijen, fietsster gewond naar ziekenhuis

RIJEN - Op de Hannie Schaftlaan in Rijen is dinsdagochtend een 61-jarige vrouw op de fiets aangereden door een auto die uit de Mosstraat kwam.

De vrouw kwam via de voorruit van de auto op het wegdek terecht en raakte daarbij gewond. De fiets van de vrouw raakte bij het ongeval flink beschadigd, evenals de voorruit van de auto. De fietsster is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Blackspot
Sinds de opening van de weg gebeuren er met grote regelmaat ongelukken op deze kruising, die zich tot blackspot heeft ontwikkeld.

In veel gevallen gaat het om te hard rijden in combinatie met het niet verlenen van voorrang. De gemeente stelt dat de kruising op zich prima overzichtelijk is. Nadat de aanrijdingen door bleven gaan heeft de gemeente wel meer waarschuwingsborden geplaatst.

Kosten
Het idee om van de kruising een rotonde te maken is afgewezen omdat de kosten te hoog zouden zijn.

Van een blackspot is sprake als in vijf jaar tijd tien ongevallen plaatsvinden of wanneer binnen 3 jaar zes ongevallen met letsel zijn gebeurd. Het ongeval van dinsdagochtend was zeker het twaalfde binnen vijf jaar en het achtste met letsel binnen drie jaar.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
855 stemmen