Volledig scherm
De opening van de pop-up zorginnovatiewinkel aan de Nieuwe Markt. foto peter van trijen/pix4profs

Zorginnovatiewinkel in Roosendaal is hot

ROOSENDAAL - De vernieuwingen op het gebied van zorg staan volop in de belangstelling. Op initiatief van Zorg-IT innovator Waldemar Hogerwaard en hospitality-expert Janneke Sluiter trekt een pop-up Zorginnovatiewinkel langs steden in Nederland.  

In samenwerking met het Huis van Morgen is de Zorginnovatiewinkel momenteel gedurende een maand geopend op de Nieuwe Markt 3a. Als een van zijn laatste wethouderhandelingen werd de winkel gistermiddag onder grote belangstelling geopend door Hugo Polderman. Deze wees op het belang van de winkel in het centrum van de stad. „Dat biedt de kans om eerst naar afnemers van zorg te luisteren om aan de hand daarvan nieuwe technische oplossingen te zoeken.” Hogerwaard verklaarde dat de zorgwinkel een non-profitwinkel is die met steun van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mensen bewust wil maken van de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van zorg.

Volgens Hogerwaard gaat de zorgwinkel een stapje verder dan het Huis van Morgen. „We houden ook symposia die gericht zijn op beleidsmedewerkers en zorgverleners. We willen ook tonen hoe innovaties kunnen helpen bij thema’s als incontinentie, dementie en autisme. Op 22 september wordt bijvoorbeeld een minisymposium gehouden over robots in de zorg. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Verder stellen we ruimte ter beschikking en faciliteren we initiatieven voor overleg op zorggerelateerde bijeenkomsten. We willen een beweging in gang zetten waarbij mensen elkaar bewust maken hoe technologie een bijdrage kan leveren aan zorg.”

Openingstijden zijn tot 6 oktober van maandag tot en met donderdag tussen 11.00 en 17.00 uur en op vrijdag van 11.00 tot 21.00 uur. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
1065 stemmen