Volledig scherm
Breda Live op het Chasséveld. © Edwin Wiekens

Zorgen bij Bredase wijkraad Stadshart/Valkenberg om radiostilte over evenementenbeleid

BREDA - Wijkraad Stadshart/Valkenberg maakt zich zorgen over de voortgang van het evenementenbeleid. Dat meldt voorzitter Piet Maanders. "Eind 2016 moet dat beleid gemaakt zijn. Wij hebben bij de gemeente aan de bel getrokken met de vraag hoe het ervoor staat en of die termijn wel wordt gehaald, maar we krijgen maar geen antwoord."

De wijkraad maakt zich zorgen. "Nu kunnen we als bewoners van de Bredase binnenstad advies geven. Daarmee kunnen we voorkomen dat er straks opeens een plan ligt met maatregelen die in onze ogen net niet de bedoeling zijn."

In oktober 2015 overhandigde de wijkraad aan het college de notitie 'Leven in de binnenstad'. Daarin benadrukte de raad dat het van belang is dat er duidelijke regels komen over wat wel en niet kan.

Die duidelijkheid ontbreekt nu. Met als gevolg dat de wijkraad zelf keer op keer met evenementenorganisatoren moet onderhandelen over zaken als de eindtijd en het geluidsniveau. Maanders: "En dat is niet aan ons. Dat moet duidelijk zijn beschreven. En dan ook nog per locatie. Want voor een evenement op het Chasséveld kunnen andere eisen gelden dan voor festiviteiten bijvoorbeeld in de Sint Janstraat of het Valkenberg."

Lees dinsdag meer in BN DeStem, editie Breda

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
770 stemmen