Volledig scherm
Breda in Concert op het Chasséveld. © Lieke Gerards

Zonnetje, prima sfeer: 5000 bezoekers bij Breda in Concert (video)

BREDA - "En in Breda, gaan we voor goud!" Realityster en zanger Roy Donders heeft zaterdag de titelsong van zijn programma op RTL special aangepast naar het publiek. Donders is één van de vele Nederlandstalige acts vandaag op het Chasséveld tijdens Nederland Muziekland Breda in Concert.

Tijdens de vierde editie van het muziekfestivals schijnt de zon en het gemêleerde publiek vermaakt zich prima. Er zijn 5000 bezoekers.

Op het programma staan verder artiesten als André Hazes jr., René Schuurmans en Marianne Weber.

Om 19.30 uur barstte het feest los bij Snollebollekes. Het lijkt even wel carnaval: het publiek deint van links naar rechts en uit het podium komt confetti. Tijdens zijn optreden wordt de muziek even stil gelegd en krijgt Snollebollekes uit de handen van Danny Froger twee gouden platen uitgereikt.

De vreemde eend in de bijt in de line-up is toch wel Lil'Kleine. De rapper komt op met rookgordijnen en harde beats. Niet iedereen lijkt het optreden van de Amsterdammer te begrijpen en hier en daar klinkt wat boegeroep. Ook krijgt Lil'Kleine een paar glazen bier naar hem toe geslingerd. "Ik ga niet weg jongens, ik ben hier ook gekomen voor een feestje", aldus de rapper terwijl hij verder gaat met z'n derde nummer.

Bij zijn laatste nummer, en tevens grootste hit, 'Drank en Drugs' lijkt het publiek toch nog een beetje waardering voor Lil'Kleine te krijgen.

Opvolger André Hazes Jr. kan op een stuk meer enthousiasme van het publiek rekenen. Hij opent met 'De waarheid'.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
547 stemmen