Volledig scherm

Zonder angst naar de sneeuwpiste

Programma:


Locatie: Skidôme Rucphen, Baanvelden 13, 4715 RH Rucphen.
Datum: dinsdag 25 oktober (herfstvakantie)
Start clinic om 10.30 uur, aanvang 10.15 uur
Exclusief materiaal- en kledinghuur: kleding € 12,50, materiaal € 9,50 (compleet: € 17,50)
Kosten: 29,50 euro.

Het nieuwe skiseizoen staat alweer voor de deur. Lezers van BN DeStem die straks goed voorbereid op de lange latten willen staan, kunnen meedoen aan een clinic bij het Skidôme in Rucphen. Daarbij wordt speciaal aandacht besteed aan angsten.

Het Skidôme in Rucphen heeft zijn twintigjarig bestaan alweer gevierd. “Onze skischool bestaat zelfs al 34 jaar”, vertelt communicatiemedewerkster Alissa Iriks. “We zijn een onderdeel van de SIS Leisure Group samen met Skidôme Terneuzen, IceKart Rucphen en Indoor Skydive Roosendaal.

Daar mogen we vanaf 1 oktober ook een wintersportspeciaalzaak aan toevoegen: Mount Terneuzen. Vanaf 2017 krijgen we ook Mount Rucphen. Hier in Rucphen geven we met ruim zeventig mensen veel clinics en lessen in skiën en snowboarden. De nodige topsporters van nu zoals snowboarder Niek van der Velden uit Nispen, nu actief in de World Cup, hebben hier de eerste beginselen van de sport geleerd.

En het nieuwe seizoen staat alweer voor de deur. “Er zijn nog steeds mensen die denken dat lessen niet nodig zijn”, zegt Iriks. “Maar het is juist goed om vooraf de technieken onder controle te hebben. Daarom geven we hier naast lessen en cursussen ook wekelijks trainingen aan de hand van bepaalde thema’s, zoals het skiën over buckelpistes en hoe je efficiënt kunt skiën zonder te veel energie te gebruiken op lange tochten.”

Vertrouwen
Voor de lezers van BN DeStem is er nu een bijzondere clinic ontwikkeld: het omgaan met angsten. “Dat is voor alle leeftijden. Skiën is een fantastische sport, maar het kan af en toe ook spannend zijn. Smalle paadjes, steile pistes, slechte weersomstandigheden, hoogtes en snelheden kunnen ervoor zorgen dat zelfs de meest ervaren skiër angst ervaart.

Daarom is het fijn dat wij hen vertrouwen kunnen geven in deze speciale clinic”, vertelt Alissa Iriks. Instructeurs begeleiden de deelnemers. “Iedere gediplomeerde en ervaren instructeur heeft tien cursisten onder zijn hoede, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt. Zo kunnen we ook inspelen op vragen of wensen van de deelnemers.

Je krijgt een kort intakegesprek en tips over angstcontrole op de berg. Samen met onze professionele leraar ga je de angstreductietips in de praktijk brengen en je skivaardigheid verbeteren waardoor je vertrouwen op ski’s toeneemt.”

Tips
De lezers van BN DeStem krijgen de nodige tips and tricks over hoe ze kunnen omgaan hun angst. “Mogelijk zijn ze bang of ze nog wel kunnen skiën of vinden ze bepaalde situaties spannend. Bijvoorbeeld als ze naar een andere, onbekende piste gaan. We leggen in de clinic de nadruk op de juiste houding en techniek. Want dat geeft juist zelfvertrouwen.”

Iriks ziet steeds vaker dan ook ervaren wintersporters lessen nemen voordat het seizoen begint. “Dat heeft echt een meerwaarde. Daardoor leer je de sport beter beheersen. Ik merk dat zelf ook. Je kunt jezelf op die manier blijven verbeteren. Maar ook voor beginners is het goed om hier alvast lessen te nemen. Dan hoeven ze tijdens hun vakantie niet meer een hele cursus te volgen en hebben ze meer tijd om zelf van de sneeuw te genieten.”

Live Voetbal

SDC PuttenSDC
20:45
PSVPSV
away logo

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
859 stemmen