Volledig scherm
Kinderen kunnen op het podium tijdens de zomermarkt in Rijsbergen dansen met een minion en een eekhoorn. Ze hebben de grootste lol en blijven doorgaan, waardoor het programma wat vertraging oploopt. foto Edwin wiekens/pix4profs

Zomermarkt Rijsbergen vol en gevarieerd

RIJSBERGEN - Vliegers in allerlei maten en vormen gaven gisteren kleur aan de zomermarkt.

Het Linnekesplein hangt er vol mee, variërend van vlinders tot Winnie de Poe. Verderop draaien de bezoekers aan het rad van avontuur bij de kraam van de Zonnebloem.

Voor de hongerigen zijn er hamburgers, braadworsten, makrelen en loempia's. "Als u gezond wilt snacken moet u hier zijn", roept de standhouder met airfryers.

Vlakbij zijn er houders te koop om as van overleden dierbaren in te doen. Bij de stand van de panfluiters uit Peru laten meisjes hun haar vlechten. De jongens zijn meer geïnteresseerd in een Spinning Puzzel. "Leerzaam voor uw kinderen", volgens de verkoper. Het Rijsbergs Toneel werft toneelspelers en biedt daar workshops voor aan. "Er zit nagenoeg geen suiker in en daarom blijven ze langer zacht", zegt de vrouw die Belgische spekjes in pastelkleuren verkoopt. Naast haar demonstreert een collega met een stanleymes de sterkte van telefoonbeschermers. "Mijn slang wordt bij gebruik drie maal zo lang", roept de verkoper van knikvrije slangen naar passerende vrouwen.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
497 stemmen