Volledig scherm
Een voor veel Geertuidenbergers een vertrouwd gezicht: Corry Keijzers achter de bar van de Witte Hemel. © Johan Wouters/Pix4Profs

‘Zo’n bruine kroeg krijg je nooit meer in Geertruidenberg'

GEERTRUIDENBERG - Barvrouw Corry Keijzers wil stoppen met monumentaal café de Witte Hemel op Markt in Geertruidenberg.

Corry Keijzers en café de Witte Hemel. Ze zijn niet meer weg te denken uit het hart van het historische stadje Geertruidenberg. Je gaat naar ‘Corry’ of naar ‘De Witte’. In het monumentale pand op de Markt tapt Corry al 25 jaar uit hetzelfde vaatje. 25 Jaar Amstel, 25 jaar Witte Hemel met al 25 jaar dezelfde kastelein achter de tap.

Reden voor de brouwerij om tijdens de vrijdagmiddagborrel twee vertegenwoordigers naar Corry te sturen, die haar voor dit ‘achtenswaardig aantal jaren’ een bijzonder certificaat uitreikten. De inwoners van het stadje bedankten Corry Keijzers al tijdens de feestweek die zij als ras-horecavrouw zelf op poten had gezet.

„Ik ben nu 59 jaar. Over een jaar of twee, drie, wil ik er toch mee ophouden. Hoe leuk ik dit werk ook vind, ik voel me geen 25 meer. Ik merk nu dat de lange weekenden zwaar gaan wegen. Het wordt altijd laat. Het heeft echt alles met mijn leeftijd te maken. Wij kunnen nog wel even door, maar ik denk dat er over tien jaar niet meer zoveel cafés zijn zoals deze, een echte bruine kroeg.”

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (0%)
  • Oneens (0%)
0 stemmen