Volledig scherm
© Ramon Mangold / Pix4Profs

Zo'n 150 klachten over Pussy Lounge

Bavel Bij de gemeente Breda zijn zo'n 150 klachten binnen gekomen over geluidsoverlast van het dance-event Pussy Lounge dat zaterdag plaatsvond op Breepark, het nieuwe evenemententerrein op de Bavelse Berg.

Dat meldt een woordvoerder van de gemeente.

Pussy Lounge was, na Ploegendienst op 28 mei, het tweede grootschalige dance-event dat op Breepark plaatsvond. Ook het geluidsniveau van Ploegendienst leidde destijds tot behoorlijk wat klachten uit met name Bavel en de Bredase wijk IJpelaar. Naar aanleiding daarvan -en van een bewonersbijeenkomst- was de podiumopstelling bij Pussy Lounge anders dan bij Ploegendienst.

De gemeente Breda neemt alle klachten en suggesties van omwonenden mee in een evaluatie die nu, net als na elk grootschalig evenement op het nieuwe Breepark, plaatsvindt. Met exploitant Maver wordt bekeken welke maatregelen er eventueel kunnen worden getroffen om bij een volgend groot evenement (27 augustus Duikbootfestival) de ervaren overlast in te perken.

Het geluidsniveau van zowel Pussy Lounge als Ploegendienst bleef overigens binnen de waarden waarvoor de vergunning was afgegeven. In oktober 2016 vindt een algehele evaluatie plaats van de buitenprogrammering van Breepark. Daarbij wordt onder meer de Dorpsraad Bavel betrokken. De uitkomst dan kan leiden tot beleidsaanpassingen.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
569 stemmen