Volledig scherm
© Archief GPD

Zingende fietstour langs Bredase terrassen

BREDA - Het is waarschijnlijk de enige Tour waar het zaak is om niet snel, maar juist rustig te fietsen: de Tour de Chant.

Een fietstocht waarbij vier koren uit Breda zondag in carrousel langs vijf terrassen in Breda en Ulvenhout pendelen om daar halt te houden en a capella een aantal liederen ten gehore te brengen.

Dat verklaart ook onmiddellijk het ontspannen fietstempo. Wie hard rijdt, raakt immers buiten adem. Een behoorlijk belemmerende factor voor wie (onder leiding van een fietsende dirigent) er zuiver een paar noten uit wil persen.

Tour de Chant

Het idee van de Tour de Chant, die niet toevallig gelijk valt met de Tour de France, is van koor De Zuiderlingen uit het Ginneken. Die leek het leuk een fietstocht aan een concertreeks te koppelen.

Drie andere Bredase koren waren makkelijk te porren mee te doen: Stijlloos, Amazing en de Barony Singers. De zingende fietsers toeren vanaf 14.00 uur langs de terrassen van kinderboerderij Wolfslaar, De Uitdaging, De Boschwachter en de Ginnekenmarkt (Boerke Verschuren en Moeke). Wie daar zit, wordt getrakteerd op de langstrekkende koren. Om 16.30 uur is er een gezamenlijk eindconcert op de Ginnekenmarkt.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
EINDE
0-2
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo ExcelsiorEXC
82'
1-0
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo VVV-VenloVVV
80'
0-1
ADO Den HaagADO
away logo
home logo FC TwenteTWE
37'
1-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
702 stemmen