Volledig scherm

Zing mee met Annie M.G.!

Programma


Locatie: Grand Theatre Boekhandel, Van Coothplein 17B, 4811 NC Breda
Datum: 11 augustus.
Programma: inloop vanaf 19.30 uur met koffie en thee. Interview met Joke Linders door Linda Bertens, quiz over Annie M.G. Schmidt met als prijs boek van Joke Linders Het ABC van Annie M.G. Schmidt. Meezingfestijn geleid door Joke Linders en solozang van Bobbie Blommesteijn. Vervolgens signeren en boekenverkoop. Drankje na afloop.
Cadeau: boek ‘Kattenalmanak’ van Fiep Westendorp
Ticketprijs: € 10,-

Schrijfster Annie M.G. Schmidt staat donderdag 11 augustus centraal tijdens een zeer bijzondere avond voor BN DeStem-abonnees in Grand Theatre Boekhandel in Breda. Biografe Joke Linders vertelt over de schrijfster. Ook wordt er een quiz gehouden en is er een meezingfestijn met zangeres Bobbie Blommesteijn onder het motto: Zing mee met Annie M.G.!

Vele generaties zijn opgegroeid met de poëzie en verhalen van Annie M.G. Schmidt. “Jong en oud kennen haar kinderboeken en liedjes”, vertelt Grietje Braaksma, vestigingsmanager van Grand Theatre Boekhandel. “In een rijtuigie en Fuchsia horen bij ons cultureel erfgoed. Daarom is het zo leuk om samen de liedjes te zingen die we allemaal kennen.”

Bewondering
Braaksma leerde de schrijfster kennen toen ze zelf werkzaam was bij Athenaeum Boekhandel in Amsterdam. “Ze kon ook wel wat ‘stekelig’ zijn, hoor”, lacht ze. “Maar ze oogstte vooral enorm veel bewondering. Iedereen heeft zijn Annie-moment: bijvoorbeeld de eerste keer dat opa en oma voorlazen uit Jip en Janneke.

In de periode van opbouw na de oorlog bracht ze lichtvoetigheid. Aan de andere kant was er geen onderwerp dat ze niet durfde te bespreken, zoals seksualiteit en emancipatie.”

Het belooft dan ook een bijzondere bijeenkomst te worden bij Grand Theatre Boekhandel. “We houden een quiz Petje-op- petje-af om te zien wie het meest weet over Annie M.G. Schmidt. Ook is er het grote meezingfestijn en daarbij treedt ook zangeres Bobbie Blommesteijn solo op. Het wordt geleid door Joke Linders, die een uniek boek heeft geschreven: Het ABC van Annie MG.”

Kenner
Schrijfster Joke Linders geldt als de kenner bij uitstek. “Ze was aanwezig op alle fronten met boeken, toneel en op televisie. Geen enkele auteur is zo lang zo invloedrijk geweest. Annie M.G. Schmidt nam stelling in kwesties rond abortus, milieu en het omgaan van mensen met elkaar. Ze liet haar mening weten zonder te zedepreken. Ze hield ons een spiegel voor.”

Bijenkomsten zoals in Breda op 11 augustus zijn bijzonder, weet de auteur uit ervaring. “Het zijn avonden met gezelligheid en nostalgie”, vertelt Linders. “Annie M.G. Schmidt roept nog steeds bij velen warme gevoelens op. Ze moet enorm veel kwaliteiten hebben gehad omdat ze ons nog steeds met haar woorden weet te grijpen.”

Volledig scherm

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1078 stemmen