Volledig scherm
EPA

Zevenkampster Nadine Broersen uit Dongen wil vooral vertrouwen tanken op EK

AMSTERDAM - Nadine Broersen begint vrijdagochtend op de EK atletiek aan haar eerste zevenkamp van het jaar. Die is vooral mentaal cruciaal op weg naar Rio. Vrijdagmiddag om 13.00 uur zal ze het weten. Dan zal blijken hoe vrij Nadine Broersen op het tweede onderdeel van de zevenkamp over de lat zweeft.

„Het zou vooral mentaal belangrijk zijn weer eens lekker te kunnen hoogspringen”, verzuchtte de atlete uit Dongen een maand geleden. Vooral de enkelblessure die ze begin vorig jaar opliep bij het NK hoogspringen, staat immers symbool voor haar onzekere en hobbelige weg richting de Olympische Spelen van Rio. Het hoogspringen was een de pijlers onder de successen van de vrouw die goud won op de WK indoor in 2014.

Sinds die verzwikte enkel moet ze vooral zien te dealen met alle onzekerheden. Broersen werd nog wel vierde op de WK, maar begin dit seizoen diende zich alweer een knieblessure aan. Daardoor kon ze haar wereldtitel niet verdedigen. Toen de knie weer in orde was, speelde de oude enkelblessure op. „Gelukkig kan ik sinds een aantal weken weer voluit gaan en voel ik me honderd procent fit.” Een opluchting? „Zeker, anders was het allemaal wel heel krap geworden.”

Geen risico's
Nu ontbreekt er nog maar één ding, weet Broersen: vertrouwen. „Dat hoop ik op te doen op de EK”, zegt ze. Op de persconferentie van de EK zei ze voor goud te gaan, maar ook geen risico’s te willen nemen. „Rio is belangrijker, maar dit EK is in eigen land.” Ze weet welke uitstraling er wordt verwacht van een oud-wereldkampioene. Maar zelf snakt ze vooral naar die ene vrije hoogtesprong.

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
529 stemmen