Volledig scherm
© Thinkstock

Zeven arrestaties in Bredase afpersingszaak

BREDA - De recherche in Breda is op het spoor van een afpersingszaak. Bij een stil gehouden actie in de nacht van woensdag op donderdag zijn op diverse plekken in de Haagse Beemden in totaal zeven verdachten aangehouden, onder wie een vrouw. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

De politie deed onder meer een inval in een bedrijfsgebouw aan de Rudonk. Hier werden enkele op dat moment aanwezige mannen afgevoerd. Vrijwel gelijktijdig werden in dezelfde omgeving, op de Koeieweide en de Essendonk, twee andere mannen door arrestatieteams ingerekend. Onopvallende politiewagens reden de auto's van de verdachten klem en voerden hen geboeid af.

Woensdag en donderdag hebben enkele tientallen specialisten van de politie het bedrijfspand aan de Rudonk op sporen onderzocht. Pas vrijdagmiddag is de laatste politieman vertrokken.

Het Openbaar Ministerie in Breda bevestigt de aanhoudingen. Het wil niet zeggen om wat voor soort afpersing het gaat, wie er mogelijk slachtoffer zijn en waar de verdachten wonen. "We gaan inhoudelijk niet op het onderzoek in. Alle verdachten zitten in beperkingen vast", zegt woordvoerder Martine Pilaar.

Blijkens een spandoek aan de gevel is op het adres aan de Rudonk een klusbedrijf gevestigd. Ook zou er volgens buren een handel in boten zitten. "Maar volgens mij hebben ze er nooit één boot verkocht. Wel stonden hun auto's vaak in de weg. Het is er één grote rotzooi binnen en er sliepen altijd twee mannen. Een raar zaakje. Opgeruimd staat netjes", zegt een ondernemer in hetzelfde bedrijfsverzamelgebouw.

Bij de Kamer van Koophandel zijn geen actieve inschrijvingen van ondernemingen bekend op het adres. Tot 2007 zat er een growshop-achtige onderneming.

poll

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

Scholen moeten meer tijd maken voor begrijpend lezen en literatuur

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
66 stemmen