Volledig scherm
Foto: Frits Widdershoven

Zesduizend euro vuurwerkschade in Drimmelen

MADE- Een vernielde lichtmast op de Vinkenlaan in Made is de grootste schadepost voor de gemeente Drimmelen in de afgelopen periode. De mast is vanaf borsthoogte finaal 'afgescheurd'. Waarschijnlijk door er vuurwerk aan te hangen.

Vervanging van de mast kost 1.750 euro; dat bedrag schroeft de totale vuurwerkschade behoorlijk op. Die is ruim 6000 euro, tegen vorig jaar 4.200 euro. Zonder lichtmast zou het bedrag gelijk zijn gebleven.

Behalve de lichtmast werden ook acht openbare afvalbakken vernield. In elke kern van Drimmelen sneuvelde er wel een. Sommige al in november, toen illegaal vuurwerk werd afgestoken.De schadepost van de afvalbakken is acht keer 440 euro. In dat bedrag is meegerekend dat het twee uur kost om zo'n bak te vervangen.

Verkeersborden moesten ook ontgelden; in Wagenberg werden er vier vernield (drie aan de Voshil, 250 euro) en in Lage Zwaluwe één aan de Groningenlaan/Vijverstraat (150 euro). Putdeksels à 150 euro raakten zwaar beschadigd in de Vinkenlaan in Made de Bosbies in Terheijden .

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (77%)
  • Oneens (23%)
686 stemmen