Volledig scherm
© Thinkstock

Zes jaar cel geëist tegen Roosendaler die in België vijf meisjes zou hebben aangerand en verkracht

ESSEN - Het Openbaar Ministerie in België heeft zes jaar cel geëist tegen een 23-jarige man uit Roosendaal die vijf meisjes zou hebben aangerand en verkracht. 

Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws woensdag

De twintiger beweert dat hij het slachtoffer is van een samenzwering, maar de aanklager vindt genoeg bewijzen tegen de man om een zware straf te vragen. "In de zomer van 2012 had hij een relatie met een meisje", legt de aanklager uit. "Ze moest van hem MDMA nemen en ze werd misbruikt."

Een meisje van 17 werd in juli 2013 en in mei 2015 door de twintiger betast in het sportpark in Essen. In de zomer van 2014 ging een 16-jarig meisje even rusten op een bank in het park, omdat ze te veel gedronken had. Daarvan profiteerde H.R. om haar te betasten op intieme plaatsen.

In dezelfde zomer had hij een meisje van 19 jaar verkracht. Hij had haar marihuana verkocht. Het vijfde slachtoffer was 17, toen ze verdoofd werd met MDMA in een cocktail. De man zou haar dan in de auto misbruikt hebben.

De vijf slachtoffers uit Essen behoren tot dezelfde vriendengroep. "Hij was niet op zoek naar een relatie", zegt zijn advocate. "Uit rancune hebben ze samen verklaringen afgelegd. Ik vraag de vrijspraak."

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
445 stemmen