Volledig scherm
© Christian Traets

Zes auto's in beslag genomen bij controle op camping De Witte Plas in Schijf

SCHIJF - Bij de controle van onder meer politie, brand,weer, gemeente Rucphen, Belastingdienst en vreemdelingenpolitie op camping De Witte Plas in Schijf zijn dinsdag onder meer twee luchtdrukpistolen in beslag genomen en is er voor 2.600 euro aan achterstallige belastingschuld geïnd. Dat maakt de gemeente Rucphen bekend. 

Bij de controle zijn geen ernstige of levensbedreigende (woon)situaties aangetroffen. In een aantal gevallen liet de brandveiligheid te wensen over. Ook werd een illegaal bouwwerk aangetroffen. 

Ter plaatse zijn een gestolen fiets en aanhanger in beslag genomen. Daarnaast zijn zes auto’s in beslag genomen; vijf daarvan zijn afgevoerd in het kader van openstaande belastingschulden. Tevens zijn er door de belastingdienst 10 controles uitgevoerd op naheffing motorrijtuigenbelasting wegens het rijden met buitenlands kenteken.

De GGD West-Brabant ging samen met een aantal zorgpartners de camping op en constateerde 30 situaties waarbij de woon- en leefomstandigheden niet in orde waren. Het gaat dan om (multi)problematiek zowel bij jeugd, volwassenen en ouderen.

Bij de controle waren ook enkele buitengewone opsporingsambtenaren betrokken. 

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
150 stemmen