Volledig scherm
Wethouder Ad Coppens overhandigt taart aan de marktmeester in verband met het jubileum. © Chris van Klinken/Pix4Profs

'Zelfs Belgen komen terug naar weekmarkt Bergen op Zoom'

BERGEN OP ZOOM - Al miezert het: de weekmarkt in het centrum is een succes. "Kijk, zelfs nu zijn er volop mensen", wijzen Rob van Hooijdonk, Andries van Diermen een Johan Magielse.

Ze vormen samen de marktcommissie. "Op de Kaai zag je niemand, daar kon je met dit weer een kanon afschieten." Van Hooijdonk had er op het laatst zelfs een hekel om ernaar toe te gaan, bekent hij. "Het was er erg ongezellig."

De gemeente Bergen op Zoom is nog met een evaluatie bezig van de weekmarkt in Stationsstraat, Van der Rijtstraat, het Korenbeursplein en de Wouwsestraat. Maar de drie hebben hun conclusie al getrokken. "Zelfs de Belgen en de mensen van Tholen zijn weer terug op de weekmarkt. Er komen veel meer bezoekers, het gaat allemaal beter." Die weekmarkt viert een bescheiden feestje vanwege het 100-jarig bestaan. Op 10 augustus 1916 was de eerste weekmarkt zoals we die nu kennen. Wethouder Ad Coppens feliciteerde daarom donderdagochtend de jarige weekmarkt door een taart aan te bieden. Hij zegt: "Na een moeilijke tijd is er nu een mooie weekmarkt. We hebben de goede keuze gemaakt."

Meer BN DeStem van vrijdag.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
116 stemmen