Volledig scherm
De Zegse band Impakt viert tijdens Zeggpop het vijfjarig bestaan en neemt met veel spektakel afscheid van de zanger en de toetsenist. foto peter van trijen/pix4profs

'Zeggpop wordt nooit saai'

ZEGGE -  "Van sentimenteel gedoe houden ze hier niet", zegt Joeri Cloosterman, drummer van Impakt. "Geen emotionele speeches. We zeggen het wel met onze muziek."

En dat deed de band Impakt afgelopen weekend voor de zoveelste keer op Zeggpop. Ze vierden er hun vijfjarig bestaan, maar namen ook afscheid van de frontman Carlo van den Brand en toetsenist Edwin van Steenpaal. Dit ging gepaard met een hoop visuele effecten op het podium en een samenwerking met Showballet Roosendaal.

Al vroeg op de zaterdagavond deint en zingt het publiek van Impakt mee in de tent. Niemand hoeft zich in te houden, want iedereen kent elkaar toch. Zoals Anita en Annette, zij komen al jaren op Zeggpop. "Het is een traditie. Iedereen komt gewoon."

Over de Zegse band Impakt praten ze met trots. "Door de jaren heen zagen we ze beter worden. Ze zijn vrijer op het podium, ze durven meer."

Volgens de bezoekers wordt het jaarlijkse dorpsfeest nooit saai. Zelfs niet voor een groepje twintigers met een biertje in hun hand. "Wij zijn blij dat er iets te doen is hier", aldus Tristan Rompelberg.

Ook vrijdag waren was de vriendenclub in de tent te vinden tijdens het optreden van dj Sherman Sixto en de live band Van Brenghe.

Ook vaste prik is het beachvolleybaltoernooi op het plein naast de tent. Door de hevige regenval moest het toernooi even worden stilgelegd.

Toch konden er genoeg wedstrijden worden gespeeld om de winnaars te bepalen. Bij de mannen was dat team de Ballenketsers en bij de vrouwen Buyk Interieurbouw.

poll

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

Nederland moet snel werk maken van goede openbare toiletvoorzieningen voor iedereen

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
47 stemmen