Volledig scherm
Lambertuskerk in Wouw. © Beeldcollectief WestBrabant beeldcollectief.nl

Zaterdag aftrap acties voor behoud Lambertuskerk in Wouw

WOUW - Komende zaterdag 17 september wordt met een manifestatie in de Lambertuskerk in Wouw het startschot gegeven om de kerk ook voor toekomstige generaties te behouden.

De Stichting Behoud Lambertuskerk wil komende vijf jaar 150.000 euro bijeen brengen om de nodige reparaties aan het 'icoon van Wouw' te betalen.

Manifestatie
De manifestatie begint zaterdag om 19.30 uur. Er is muziek van malletkorps Oranje en een saxofoonkwartet, zang van het Lambertuskoor en Julia Schutte. De groep Wouws Bont verzorgt een stukje cabaret waarin pastoor Wolters, die de kerk liet herbouwen, en een groep toeristen die de kerk bezoekt een rol spelen.

Er zijn korte filmpjes over bekende Wouwenaren, pastoor Hans de Kort, ondernemer Frenk Theuns en Peter van Steekelenburg geven tekst en uitleg en Corné Schrooyen treedt op als opperspreekstalmeester. De manifestatie wordt besloten met de trekking van een loterij.

"We hebben inmiddels al 25.000 euro toegezegd gekregen, maar we willen de Wouwse bevolking warm maken om 'Vriend van de Lambertuskerk' te willen worden voor een bedrag 50, 100 of 150 euro per jaar. Zij krijgen een lei met een pakkende tekst als kleine tegenprestatie", zegt voorzitter Peter van Steekelenburg.

Zie ook: icoonvanwouw.nl

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
467 stemmen