Volledig scherm
De Bijenkorf, waar sluitingsverkoop was, en op de achtergrond het inmiddels gesloten V&D-filiaal. (archieffoto) © Joyce van Belkom/het fotoburo

Zara verhuist naar pand van De Bijenkorf in Breda

BREDA - Zara opent eind dit jaar of begin volgend jaar de deuren van het pand waar nu De Bijenkorf huist in Breda. En voor dat andere grote pand, dat van de V&D, zijn ook al ‘twee leuke formules’.

Dat bevestigt bedrijfsmakelaar Gijs Bessem van HB Kroese Paternotte. Die partij bemiddelt onder meer voor de vastgoedtak van Peek en Cloppenburg, eigenaar van het Bijenkorf-pand en Kroonenberg Groep, eigenaar van De Barones. De Spaanse kledingketen Zara opent ‘of in het laatste kwartaal van 2016 of in het eerste van 2017’, weet Bessem te melden: „Daar zijn we ontzettend blij mee. Dit is goed nieuws voor winkelcentrum De Barones en voor Breda.”

Dat vindt ook de gemeente Breda, bij monde van een woordvoerder: „Als het nieuws over Zara klopt, zijn we blij dat het grote pand in het hart van de stad nu een nieuwe invulling krijgt. Dat is een goede ontwikkeling voor de Bredase binnenstad. Bovendien laat de uitbreiding van het aantal vierkante meters door Zara zien dat Breda nog steeds een aantrekkelijke winkelstad is.”

De kledingreus zelf laat nog niets los over de aanstaande intrede in het pand met een oppervlak van ruim 3.000 vierkante meter. „We zijn altijd bezig met expansie en verbeteringen”, zegt vastgoedmanager van Zaras moederbedrijf Inditex Roel Schulte. „Er is niks concreet op dit moment. Maar dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn, ja, dat ziet iedereen wel.”

Lees meer in BN DeStem van donderdag 18 februari.

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
878 stemmen