Volledig scherm
Kunstenaar Henri Schollen werkt aan een eiffeltoren. © Johan Wouters/Pix4Profs

Zandhakkers in de Arendshof in Oosterhout werken aan zandsculpturen

OOSTERHOUT - Er wordt weer op professioneel niveau zandkastelen gebouwd in Oosterhout. Na de succesvolle pilot van vorig jaar komen er opnieuw zandsculpturen te staan in het centrum. Niet meer tegen de Sint Jan zoals vorig jaar maar in het overdekte gedeelte van de Arendshof.

Het is een weerzien met zandkunstenaar Henri Schollen. Net als vorig jaar heeft de Amsterdammer de creatief leiding over de bouwers. ,,Ik voel me al zeker een kwart Oosterhouter,” zegt hij met een lach. Hij is op dinsdagochtend begonnen aan een metershoge Eiffeltoren. Als eerste van de negen sculpturen. ,,Het is leuk weer hier te zijn,” vindt hij. Al kan werken onder het glas van de lichtkoepel behoorlijk zwaar zijn. ,,Met elke trede omhoog voel je de temperatuur stijgen,” zegt Schollen. ,,Maar ik sta wel droog, dus mij hoor je niet klagen.”

Waar de carvers ("Ik noem het zandhakkers,” aldus Schollen) vorig jaar volledig de vrije hand kregen, is er dit jaar gekozen om ‘Grenzeloos’ als thematiek aan te wijzen. Het laatste sculptuur moet op 23 juli gereed zijn. Dan volgt de opening.

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen