Volledig scherm
Martino Kerremans en Jan Koevoets zijn zestig jaar geleden door een babywissel in het oude St.-Ignatiusziekenhuis in Breda bij de verkeerde ouders terechtgekomen. © AD/Ron Magielse/Het Fotoburo.

Zaak babywissel Breda: Amphia niet aansprakelijk

BREDA - Het Amphia ziekenhuis hoeft Jan Koevoets geen schadevergoeding te betalen. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor de babywissel in 1953, zo oordeelt de rechter. De zaak is immers verjaard.

Koevoets werd bij zijn geboorte in 1953 in het Ignatius ziekenhuis in Breda, de voorloper van het huidige Amphia, verwisseld met een andere baby. Pas 2,5 jaar geleden werd de fout ontdekt. Teleurgesteld door de houding van het Amphia dat aanvankelijk geen excuses aanbood, besloot Koevoets een schadevergoeding te eisen. Koevoets en het Amphia ziekenhuis zijn het niet eens geworden over een schikking naar aanleiding van de babywissel 63 jaar geleden.

Koevoets noemde het afketsen van de schikking na afloop eerder al ‘jammer’. „Ik had graag een punt achter deze juridische procedure gezet. Maar dat gaat zo dus niet.” De kapper uit Sint Willebrord hoeft dus ook niet op een schadevergoeding te rekenen. 

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
48 stemmen