Volledig scherm
Onthulling eretegels door de dames Greet Knetemann (r) en Cora Jansen (l). foto Gerard van Offeren/pix4profs

Yellow Jersey Classic in Rucphen brengt wielerlegendes bijeen

RUCPHEN - Waar in 1978 in St. Willebrord een etappe van de Tour de France finishte, komen twee naamtegels bij: een voor Jan Janssen en een voor Gerrie Knetemann.

Zaterdag in het gemeentehuis, voor de start van de vijfde Yellow Jersey Classic, werden ze onthuld door de echtgenoten van beide wielercoryfeeën. Jan Janssen kon er niet bij. Samen met onder meer Joop Zoetemelk was hij bij een reünie van oud-wereldkampioenen in Oostenrijk. Voor Greet Knetemann was het emotioneel. Haar overleden man had bijzondere herinneringen aan St. Willebrord. "En zelf heb ik in dat dorp ook aan wedstrijden meegedaan'', vertelde ze. Cora Janssen verzekerde dat haar man trots zal zijn op zijn plaats in de eregalerij.

De enorme hoeveelheid in het gemeentehuis tentoongestelde wielershirts maakte bij de oudrenners veel verhalen los. Van de nog levende Nederlandse gele trui dragers ontbraken, naast Janssen en Zoetemelk, alleen Jan Raas en Adrie van der Poel. Burgemeester Marjolein van der Meer-Mohr mocht dus Teun van Vliet, Jac Hanegraaf, Gerben Karstens, Johan van der Velden, Erik Breukink, Henk Lubberding, Jelle Nijdam en Rini Wagtmans verwelkomen. Eregast was tweevoudig tourwinnaar Bernard Thévenet.

Lees meer in BN DeStem, editie Roosendaal van maandag.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (40%)
  • Oneens (60%)
604 stemmen