Volledig scherm
© Alan Chia/ Wikimedia Commons

X-Landers uit Kruisland pakken award tijdens Legofinale

ZWOLLE - De X-Landers 7.0 hebben zaterdag tijdens First Lego League Benelux finale de 'Universiteit Twente Inspiratie Award' gewonnen. Het team van basisschool De Zonneberg uit Kruisland kreeg deze prijs van de jury bij de Core Values.

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van opdrachten. Ook het Beta Challenge Rijks II team van RSG 't Rijks Bergen op Zoom nam deel aan de finale in het Deltion College in Zwolle.

Verliep voor beide teams het behalen van punten op de wedstrijdtafels met de robots niet zo goed, hun presentaties gingen erg goed. Drie verschillende jury's beoordelen de bouw van de robot, het project en Core Values.

Bij dit laatste onderdeel worden de teams beoordeeld op onderdelen als respect voor elkaar, inspiratie, eigen identiteit, enthousiasme, teamwork en of er wel of niet veel hulp is geweest van de coaches.

De jury was onder de indruk van de X-Landers en noemde als leuk onderdeel het gebruik van muziek bij de presentatie. Bij de jurering van de projecten, waarbij het contact tussen mens en dier centraal stond, was er veel aandacht voor de Foxbox van de X-Landers, een diervriendelijke manier om vossen te vangen, en het systeem van 't Rijks om water te laten circuleren waardoor onder andere wordt voorkomen dat vogels sterven door blauwalg.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
EINDE
1-7
PSVPSV
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
1-2
VitesseVIT
away logo
home logo FC GroningenGRO
EINDE
1-0
FC TwenteTWE
away logo
home logo VVV-VenloVVV
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo AZAZ
RUST
0-2
ExcelsiorEXC
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
921 stemmen