Volledig scherm
© Ruben Oreel

WVS-medewerker krijgt klappen tijdens opruimen van zwerfafval

BERGEN OP ZOOM -In Bergen op Zoom heerst grote verontwaardiging na de mishandeling en bedreiging van een WVS-medewerker. De man was zwerfafval aan het opruimen in de wijk Fort-Zeekant. Rond twee uur ’s middags kreeg hij klappen, in een brandgang aan de Van der Heimstraat.

Wethouder Patrick van der Velden reageert furieus op het incident. „Dit is te gek voor woorden. Iedereen heeft met z’n poten van onze mensen af te blijven!”

Een achttal medewerkers van de WVS-groep (werkvoorzieningschap) en de gemeente Bergen op Zoom was gistermiddag rondslingerend vuil aan het opruimen in de wijk Fort-Zeekant. „Tijdens dat werk kwam er een auto twee of drie keer met hoge snelheid langsgescheurd. Toen één van de voormannen een foto van die auto maakte, sloeg de vlam in de pan”, zegt René Brands, teamleider Buitendienst van de gemeente Bergen op Zoom.

Een aantal jongens sprong uit de auto en één van hen wierp zich meteen op de WVS’er die de foto maakte. Hij kreeg een klap tegen het hoofd en een trap tegen zijn benen. Daarnaast werd hij bedreigd met een stok: hij zou meer klappen krijgen als hij de foto’s niet zou wissen. De opruimers besloten daarop direct te vertrekken. Het werkvoorzieningschap heeft meteen aangifte gedaan.

De politie neemt de zaak hoog op, zegt woordvoerster Esther Boot. „Dit is heel ernstig. Mensen in functie mishandelen en bedreigen, dat kan echt niet.” Aanhoudingen waren gisteravond nog niet verricht, de politie onderzoekt de zaak.

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
740 stemmen