Volledig scherm

WVS-groep in West-Brabant schrijft rode kwartaalcijfers

ROOSENDAAL - In de eerste maanden van dit jaar schrijft de WVS-groep rode cijfers. Bijna een half miljoen euro komt het leerwerkbedrijf van de negen gemeenten in westelijk Noord-Brabant tekort, ten opzichte van het bedrag dat voor 2016 in de boeken staat.

Dat lijkt een enorme ramp voor de financiën, maar de verwachting is dat in de loop van het jaar dat verlies wordt gecompenseerd. Tot en met maart van dit jaar blijken de loonkosten van de WVS-groep behoorlijk hoger uit te vallen. Dat komt onder meer omdat de medewerkers van het leerwerkbedrijf in maart allemaal recht hadden op een eenmalige uitkering van 325 euro per fulltimer.

Geluk bij een ongeluk is dat de pensioenlasten voor heel 2016 lager uit gaan vallen. Hoeveel dat precies wordt, is nu nog niet duidelijk. Die daling was ook nog niet in het budget voor 2016 opgenomen.

Een groot structureel probleem voor de gemeenten en het rijk, is de lage uitstroom van mensen uit de sociale werkvoorziening. Er moeten meer mensen terug naar reguliere banen in het bedrijfsleven. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had gerekend op een gemiddelde uitstroom van medewerkers van het van leerwerkbedrijf bijna vier procent, maar dat haalt de WVS-groep niet.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

Ongelukken fotograferen terwijl je achter het stuur zit, is verwerpelijk.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
199 stemmen