Volledig scherm
Bram gaf in Amsterdam het startschot van de nationale gezamenlijke actie van de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren. © VriendenLoterij.nl

Wouwse Bram (7): 'Ik hoop dat er een medicijn komt voor mijn ziekte'

WOUW -  Bram de Caluwé (7) uit Wouw gaf donderdagochtend in Amsterdam het startschot van de nationale gezamelijke actie van de VriendenLoterij en Spieren voor Spieren.

Dit deed hij samen met andere kinderen en bekende Nederlanders als Gerard Joling, Dennis van der Geest, Wolter Kroes en Irene Moors. Beachvolleyballer Reinder Nummerdor en volleybalster Manon Nummerdor-Flier waren ook van de partij.

Tijdens deze actie wordt geld ingezameld voor de uitbreiding van onderzoek en behandeling naar spierziekten bij kinderen. Bram heeft zelf de spierziekte SMA type 2. Dit is een ziekte waarbij de zenuwcellen in het ruggenmerg de spieren niet goed kunnen sturen. Hierdoor ontwikkelen jonge kinderen een verlamming van meerdere spieren. Hij is het gezicht van de landelijke actie.

Bram: "Ik hoop dat er een medicijn komt voor mijn spierziekte, zodat andere kinderen die geboren worden geholpen kunnen worden. En misschien komt er voor mij dan wel een medicijn om mijn spierziekte te remmen."

De Kinderen en de BN'ers maakten samen een levensgrote medaille die 'Samen Sterk' symboliseert. In Nederland hebben ruim 20.000 kinderen een spierziekte. Door deze spierziekten vallen steeds meer spierfuncties uit en daardoor worden veel kinderen met een spierziekte niet oud.

Tijdens de VriendenLoterij PrijzenMarathon gaat de helft van de lotprijs van de deelnemers direct naar Spieren voor Spieren. Dit geld is bestemd voor uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De medaille komt straks daar in het vernieuwde Kindercentrum te hangen.

vriendenloterij.nl

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (59%)
  • Oneens (41%)
1119 stemmen