Volledig scherm
Hans Boschman is met zijn vrouw Anne de eerste bewoner van de Hof van Steketee. Hij heeft nog veel op te ruimen, maar de vastenavendkop houdt hij bij de hand. 'Het is zo weer ellef-ellef', weet hij. foto Chris van Klinken/Pix4Profs

Woonwijk Nieuwe Vesting op het voormalige Nedalcoterrein in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De dweilroute wordt er alsmaar beter op voor Anne (65) en Hans (65) Boschman. Het Bergse stel kan voortaan thuis al beginnen met dweilen, nu ze hun intrek nemen in hun woning aan de Hof van Steketee. Ze zijn de eerste bewoners in de vastenavend gerelateerde straten van woonwijk Nieuwe Vesting op het voormalige Nedalcoterrein.

Een levensloopwoning met op de begane grond een rolstoelbestendige slaap- en badkamer, op loopafstand van het centrum van Bergen op Zoom. Precies wat ze zochten. Dat vervolgens ook de straatnaam nog in vastenavendsferen komt, maakt het voor het stel tot de perfecte woning.

"We verwachtten in eerste instantie dat de straten naar iets met water genoemd zouden worden, aangezien water om de wijk heen nog een prominente rol krijgt. Dat er uiteindelijk gekozen is voor straatnamen als Blauwe Schuit, Prinsenkaai, Hof van Wana, Hof van Steketee en Boerevest vinden wij alleen maar fantastisch. Het heeft meer allure dan wonen in een Politiestraatje of iets dergelijks. Dit maakt ons woongenot af. We hopen hier samen 111 te worden", concludeert de Bergenaar naar volle tevredenheid.

Voorlopig is er van die rollators nog geen sprake bij de familie Boschman. "Maar het huidige zorgstelsel laat wat ons betreft te wensen over. En ach, naast dat we voorbereid zijn op onze ouderdomskwalen, is het ook gewoon prettig dat café Krijnen, café de Mortier en alle andere kroegen in de Dubbelstraat nu op loopafstand van onze woning zitten. Om over Gebouw-T en de Blokstallen nog maar te zwijgen. We komen tijd tekort nu we hier wonen."

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
525 stemmen