Volledig scherm
Tientallen mensen voor de V&D in Roosendaal. © Cobine van der Louw

Woonwarenhuis in pand V&D Roosendaal

ROOSENDAAL - Ruim een halfjaar na het faillissement van V&D krijgt het winkelpand op de Nieuwe Markt in Roosendaal een nieuwe bestemming. ‘t Warenhuys opent daar op 1 november een winkel waar wonen en beleving de kernwaarden zijn.

„Een woonwarenhuis, maar van het soort dat je nergens anders ziet”, maakt eigenaar Martijn Banen duidelijk. Hij is van de BV Woonworld XL, die het grote pand voor in ieder geval een jaar huurt van Syntrus Achmea.
Op 1 november gaat alleen de benedenverdieping open, met woonaccessoires, wanddecoratie, verlichting, sierkussens, kleinmeubelen en grote robuuste tafels. „Je kunt er alles verwachten, als het maar onderscheidend is. Niet de traditionele spullen die je op een doorsnee woonboulevard treft.”

Op 1 december wil Banen ook de eerste verdieping openen, waarin horeca komt, op de plek waar La Place zat. „We zoeken acht zelfstandige ondernemers met een specialiteit. Mensen die prachtige taarten bakken of hamburgers maken die zo groot zijn dat je mond er niet omheen past. Ze nemen zelf meubels mee waardoor het een allegaartje wordt aan stoelen en tafels waaraan de bezoekers gezellig kunnen eten."

Op de tweede verdieping komen de grotere meubelen zoals banken en bedden.

Lees het hele verhaal donderdag in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
94 stemmen