Volledig scherm
Woningen in het Ginneken gaan als zoete broodjes over de tooonbank. foto René Schotanus/ Pix4Profs

Woonstad Breda: 'Breda, top, maar jammer dat het niet aan zee ligt'

Welke prijs er ook op prijkt, een woning in Breda is in een mum van tijd verkocht. Hoe aantrekkelijk is het om hier te wonen? En kunnen we dat niet uitbuiten?

BREDA - Middelmatig. Als we de Atlas voor Gemeenten moeten geloven, is Breda niet een bijster aantrekkelijke plek om te wonen. Op het recent gepubliceerde lijstje prijkt de stad op een 28e plek van de 50 onderzochte steden.

Daarmee blijft Breda Oss en Schiedam net voor, maar moeten we onze meerdere erkennen in onder meer Zaanstad, Zoetermeer en Purmerend. Is dat wat Breda is: een matige stad om in te wonen? Of is het woonklimaat toch gunstiger dan dat ene lijstje aangeeft?

"Ik ken geen mens die Breda verlaat omdat het er niet fijn wonen is", stelt Jan-Joost van Dijk van Van der Sande Makelaars ons direct gerust.

"Als je van noord tot zuid een rondje maakt, heeft Breda echt veel te bieden." Tuinzicht, Hoge Vucht, Haagse Beemden, Ruitersbosch, overal zijn zoveel voorzieningen aanwezig, somt hij op. Winkels, wijkcentra, apotheek, huisarts. "Overal heb je scholen. Ik hoor mensen enkel soms klagen over speelveldjes die verdwijnen."

"De aanwezigheid van voorzieningen wint aan belang bij de keuze voor een locatie", vult Carl Smeets aan. Hij is directeur ontwikkeling in de regio zuid bij gebiedsontwikkelaar BPD. "Naarmate de locatie dichter bij het centrum ligt, is men bereid concessies te doen aan het woonoppervlak."

Dan maakt dat ene speelveldje minder dus ook niet zoveel meer uit.

Lees vrijdag meer over het wonen in Breda in BN DeStem

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
442 stemmen