Volledig scherm

Woon-zorgcentrum Dinteloord biedt na boomkap uitzicht op begraafplaats

DINTELOORD – Bewoners van woon-zorgcentrum De Nieuwe Haven aan de Ruytersstraat hebben gemengde gevoelens bij de opknapbeurt van het naastgelegen kerkhof. Sinds het kappen van een rij hoge bomen kijken ze uit op de grafstenen.

Sinds vorig jaar zijn de gemeente en vrijwilligers bezig om met een opknapbeurt de begraafplaats een meer open en parkachtig karakter te geven. Een groenstrook met metershoge struiken en bomen moest daarvoor wijken. "Schandalig dat ze het zo kort hebben gezaagd", zegt een bewoner op de eerste verdieping die liever niet met haar naam in de krant wil. Zij vindt het uitzicht confronterend omdat het haar herinnert aan haar overleden man. "Als er groen voor terugkomt dan moet de opknapbeurt van de begraafplaats klaar zijn. Bovendien zal het wel even duren voordat nieuwe beplanting hoog genoeg is, om dit akelige uitzicht te veranderen", zegt Bets van Maastricht.

De gemeente die drie maanden geleden in overleg met zorgaanbieder tanteLouise de struiken weghaalde, is van plan om nieuwe bomen tussen de begraafplaats en het woon-zorgcentrum te planten. "In september gaan we aan de slag om een nieuw bomenplan te maken met klassieke mooie bomen om die ervoor terug te plaatsen", aldus Chris Louwers, woordvoerder van de Gemeente Steenbergen. Wanneer de bomen worden geplant kan ze nog niet zeggen.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
124 stemmen