Volledig scherm
Woningoverval aan Zwaluwstraat in Oosterhout.

Woningoverval Zwaluwstraat Oosterhout: drie mannen opgepakt

OOSTERHOUT - De politie heeft de afgelopen weken drie verdachten aangehouden in het onderzoek naar de overval op een woning aan de Zwaluwstraat in Oosterhout. Het gaat om een 22-jarige Bredanaar, een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 19-jarige Oosterhouter. Dat meldt een woordvoerder.

De overval werd op vrijdag 27 november gepleegd. Twee mannen met bivakmutsen kwamen de woning binnen. Op dat moment waren twee bewoners (18 en 19) aanwezig. De overvallers dreigden met een vuurwapen en wilden geld hebben. Zij gingen ervandoor met onder meer telefoons en tablets.

Na onderzoek werd op zondag 29 november in Oosterhout de 20-jarige verdachte opgepakt. Hij wordt verdacht van heling. Uit het vervolgonderzoek bleek dat hij vermoedelijk betrokken was bij de woningoverval. Op woensdag 2 december werd in Breda de 22-jarige verdachte opgepakt. Ook hij wordt verdacht van heling. De politie hield de twee aanhoudingen stil vanwege het onderzoek.

De 19-jarige Oosterhouter is maandag opgepakt voor betrokkenheid bij de woningoverval.

De Bredanaar is inmiddels op vrije voeten. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats en de Oosterhouter zitten nog vast.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
149 stemmen