Volledig scherm
© Thinkstock

Woningcorporaties WEL en AlleeWonen gaan fuseren

ETTEN-LEUR - Woningcorporaties WEL en AlleeWonen gaan samen. Hierdoor ontstaat een van de grootste woningcorporaties in de regio.

Ze hebben uitgebreid de tijd gehad om aan elkaar 'te snuffelen'. Dat beviel want corporaties AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur (WEL) willen graag met elkaar verder. Sterker, er ligt een 'voorgenomen bestuursbesluit om te komen tot een fusie'.

Directeuren Tonny van de Ven (AlleeWonen) en Karo van Dongen (WEL) hebben elkaar nodig, geven ze maandagmiddag in het WEL-kantoor in Etten-Leur toe.

Van Dongen: "Zeker op de lange termijn zie ik voor de Etten-Leurse huurders en woningzoekenden voordelen als de schaal van onze organisatie groter wordt. Niet dat WEL last heeft van het Kalimero-gevoel, maar ik merk dat we steeds meer tijd kwijt zijn aan het verantwoorden van ons beleid. Via de overheid zijn er de laatste jaren veel veranderingen op ons afgekomen. Verhuurdersheffing, passend wonen, de nieuwe Woningwet; het kost als relatief kleine club behoorlijk wat energie om dat allemaal goed uit te voeren. Die extra tijd stoppen we liever in het bouwen van nieuwe woningen en in het investeren in bestaande huizen. Ik denk dat als we straks samengaan met Allee we daar meer ruimte voor hebben."

Lees meer in BN DeStem van dinsdag 14 juni 

poll

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

Het frauderen met pgb is het gevolg van een ook voor de overheid veel te ingewikkelde regeling

  • Eens (78%)
  • Oneens (23%)
80 stemmen