Volledig scherm
© Vincent Krijtenburg

Wolfrock in Steenbergen smaakt naar meer

STEENBERGEN - Ruim honderd mensen bezochten zaterdagavond Wolfrock Festival in Steenbergen. De organisatie is tevreden over de eerste editie van het festival.

Het evenement duurde één avond en vond plaats op de Markt. Toch kan er wel gesproken worden van een festival, zegt organisator Leon Quintus. „Er staan vanavond drie bands op het podium en daarna zijn er nog diverse afterparty’s in de cafés op de markt. Het heeft ook echt het gevoel van een festival”, zegt Quintus, die tevens bandlid is van de organiserende rockband SU-85.

Dat Wolfrock op dezelfde avond plaatsvindt als de rockavond op Vospop-festival in Nieuw-Vossemeer blijkt niet geheel toevallig. „Vergelijk de namen van de festivals en trek je conclusie”, zegt Quintus. SU-85 stond oorspronkelijk op het affiche van Vospop, na onenigheid over het tijdstip van het optreden ging dit niet door. Omdat de vierkoppige band erop gebrand was om toch te spelen die avond organiseerden ze naar eigen zeggen zelf een festival.
Rocket Balloons, de winnaar van de publieksprijs van de T-Strijd in Gebouw-T, trapte de eerste editie van Wolfrock festival af met wat ze zelf noemen koalapop. Als headliner stond punkrockband March uit Breda op de planken. SU-85 sloot af met stevige metal-punkrock.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen