Volledig scherm
Bewoners van appartementencomplex Hof van Holland moeten een eind met hun huisvuil sjouwen. foto Tonny Presser/Pix4Profs

Woensdrechtse CDA-fractieleider: Honderd meter lopen met huisvuil kan niet

HOOGERHEIDE - Ad Pijnen geeft de moed niet op als het gaat om het woongenot van de bewoners van appartementencomplex Hof van Holland in Hoogerheide. De Woensdrechtse CDA-fractieleider vindt het onverteerbaar dat de bewoners van de dertig appartementen, allemaal senioren, honderd meter moeten lopen om hun huisvuil kwijt te kunnen.

"Ik blijf hierover aan de bel trekken en in de raad ga ik voostellen dat de gemeente de woningstichting en Saver rond de tafel moeten gaan zitten om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen."

Voordat de Raadhuispassage werd gebouwd, waarboven de appartementen zijn gevestigd, was het de bedoeling dat er een ondergrondse vuilcontainer zou komen.

Die container kwam er niet omdat aan de voorkant van het gebouw een groot aantal leidingen lopen", weet Pijnen.

Optie twee was een ondergrondse container aan de achterkant van het gebouw, maar daar is de geplande toegangsweg er nog steeds niet, zodat vuilniswagens daar niet kunnen komen.

Nu moeten bewoners hun vuil een eind verder dumpen. Pijnen noemt dat een lachertje. "Dit duurt nu al vier jaar. Ik vind het niet kunnen dat mensen van tachtig jaar en ouder honderd meter met hun huisvuil moeten slepen." 

Lees woensdag meer over het appartementencomplex in BN DeStem

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
19:45
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
19:45
Roda JC KerkradeRJC
away logo
home logo Willem IIWIL
4'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
591 stemmen