Volledig scherm
© Erna Lammers

Woensdrecht wiedt onkruid met stoom

HOOGERHEIDE - Afvalverwerker Saver begint deze week in de gemeente Woensdrecht met onkruidbestrijding door middel van stoom. Dat gebeurt met een zogeheten Wave-machine. Woensdrecht heeft samen met Saver voor deze methode gekozen, omdat het sinds kort verboden is om onkruid nog met chemische middelen te verwijderen.

Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal wordt dit apparaat al met succes gebruikt in de gemeenten Bergen op Zoom en Halderberge. „Maar ik wil toch eerst met eigen ogen zien hoe het in onze gemeente uitpakt en hoe lang het duurt tot onkruid weer tevoorschijn komt.”

Van Agtmaal zegt dat het hoog tijd is om de nieuwe onkruidmachine in te zetten. „Door de afwisseling van warm weer en veel regen groeit het onkruid als kool. Het is voor de wijkteams onbegonnen werk om dit allemaal zelf met een hark of met de hand te verwijderen.”

Met de Wave wordt onkruid op natuurvriendelijke wijze verwijderd. Maar Van Agtmaal weet dat er aan de Wave ook nadelen zitten. Zo kan de machine alleen maar ingezet worden als het langere tijd droog is geweest. Daarom was het de afgelopen weken volgens hem nog niet mogelijk om het welig tierende onkruid te verwijderen.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
67'
1-0
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
14:30
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
936 stemmen