Volledig scherm
Martin Groffen.

Woensdrecht uit de rode cijfers: 'Een fris en gezond financieel perspectief'

WOENSDRECHT – De gemeente Woensdrecht hoeft de komende jaren haar burgers niet meer lastig te vallen met vervelende bezuinigingen.

De begroting voor de komende jaren ziet er gezond uit. Over het jaar 2017 wordt bijna 17.000 euro overgehouden. In 2018 wordt een plus van ruim 4 ton verwacht en 2019 laat een positief saldo zien van ruim een half miljoen euro. In 2020 is er een overschot van 369.208 euro.

Wethouder Martin Groffen is aan zijn elfde jaar als wethouder van financiën bezig en elke keer kwam hij met een somber verhaal over rode cijfers en vroeg hij om extra bezuinigingen. "Al die inspanningen hebben ertoe geleid dat we nu een fris en gezond financieel perspectief hebben", verklaart hij.

"De reservepositie van de gemeente is door het gevoerde beleid van de afgelopen jaren zeer solide geworden. Voor mensen die onder de lage- inkomensgrens leven is binnen onze begroting voldoende geld gereserveerd om de hulp te geven die zij nodig hebben."

In al die magere jaren zijn de gemeentelijke belastingen niet omhoog gegaan. Een prestatie, vindt hij. Maar de suggestie om nu te komen met een belastingverlaging, gaat hem te ver. "Dan zouden we misschien opnieuw in financiële problemen kunnen komen."

Specifiek voor hondenbezitters heeft hij goed nieuws te melden: "We bouwen de hondenbelasting binnen drie jaar gefaseerd af naar nul." Een voordeel voor alle burgers is dat er op de Saverpas drie in plaats van twee tikken voor de milieustraat komen te staan.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
520 stemmen