Volledig scherm

Woensdrecht: ton voor nieuw audiosysteem, raad live op site

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht trekt ruim een ton uit voor nieuwe audio- en videoapparatuur in de raadzaal.

Daarmee wordt het ook mogelijk om de raadsvergaderingen van Woensdrecht voortaan live via de website van de gemeente te volgen. Daarmee hoopt Woensdrecht in een klap weer helemaal bij de tijd te zijn, want de huidige geluidsinstallatie is hard aan vernieuwing toe, weet burgemeester Steven Adriaansen. "Het is nu een beetje een houtje-touwtje-installatie: het kraakt en er zijn regelmatig storingen."

Het vervangen van de apparatuur stond al zeker vijf jaar op de planning, maar omdat de gemeente Woensdrecht de afgelopen jaren financieel krap bij kas zat, werd dit steeds uitgesteld. Adriaansen: "Daardoor werken we nu nog steeds met een installatie van dertien, veertien jaar oud."

Op verzoek van het presidium (het overlegorgaan van de zes fractievoorzitters, CH) wordt er ook videoapparatuur aangeschaft, zodat de raad van thuis uit live te volgen is. Ook in de raadzaal komen schermen te hangen, net zoals nu al in het naastgelegen Bergen op Zoom het geval is.

Via de gemeentelijke website kunnen straks ook raadsvergaderingen terug worden bekeken. Vroeger werden daar ook geluidsfragmenten van vergaderingen op geplaatst, maar sinds twee jaar gebeurt dat niet meer.

De gemeenteraad moet nog wel zijn goedkeuring aan de plannen geven, dat gebeurt tijdens de vergadering van 14 juli. De nieuwe installatie moet dan vanaf het vierde kwartaal dit jaar in de lucht zijn.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
525 stemmen